Welkom bij Cattery v.'t Rexenhuis

Wij zijn Pim en Marjolein en hebben een kleinschalige cattery vlakbij Rotterdam, wij hebben Devon Rexen sinds 2003 en fokken sinds 2005 één of twee nestjes per jaar, dit omdat wij voornamelijk fokken voor ons plezier en onze katten in de eerste plaats onze huisdieren zijn!
Al onze fokdieren worden getest op leukemie (FeLV), kattenaids (FIV), HCM (erfelijke hartspierziekte), PKD (erfelijke nierafwijking), CMS (Erfelijke Myopathie) en patella luxatie. HCM wordt door ons ieder jaar herhaald aangezien wij de gezondheid van onze katten zeer belangrijk vinden!
Ook testen wij van tijd tot tijd onze castraten (dit om op de hoogte te blijven van de gezondheid in onze lijnen waar wij mee werken). Gezondheid en karakter is voor ons erg belangrijk en daarom proberen wij compleet nieuwe lijnen te verparen en daardoor het inteeltpercentage naar beneden te brengen, ook halen wij probleem lijnen uit de fok, ook al zijn de nazaten negatief getest op erfelijke afwijkingen die voorkomen in het Devon Rex ras.
Wij doen geen uitkruisingen met andere rassen om het inteelt percentage naar beneden te brengen, daar wij door puur alleen de Devon rex te gebruiken, het geweldige aanhankelijke karakter van de Devon rex in stand willen houden, (ook in andere rassen komen nml problemen voor!), daarom importeren wij andere lijnen uit het buitenland, wij vinden dat je bij de kern moet beginnen als daar fouten zitten, anders is het inbrengen van andere lijnen nutteloos.
Onze kittens groeien op in de huiskamer tesamen met ons, onze andere katten en ons hondjes! en zijn zodoende aan alle voorkomende huishoudelijke geluiden gewend.
Devon Rexen zijn van nature zeer speels, nieuwsgierig en aanhankelijk, om deze reden plaatsen wij onze kittens het liefst waar al een ander speelkameraadje aanwezig is (kan ook een hond zijn) of waar daar op korte termijn voor gezorgd kan worden! wij plaatsen onze kittens dus niet alleen!